Peto-blogi

Yleinen

Nahkan kuvioiminen (carving & tooling) on Suomessa varsin tuntematon käsityömuoto. Tämän blogin tarkoituksena on kertoa työmenetelmistä, materiaaleista ja työkaluista joita käytän töissäni.

Suomenkielistä materiaalia aiheesta löytyy vain vähän, ja monille termeille en ole löytänyt ”virallista” suomenkielistä käännöstä. Tästä johtuen teksteissä käytetään sekaisin sekä suomennoksia että englanninkielisiä termejä.

Tietoni nahkatöistä on hankittu pääasiassa yrityksen ja erehdyksen kautta, suomalaisilta nahkaguruilta, ulkomaisesta kirjallisuudesta sekä alan forumeilta. En siis ole millään tavalla koulutettu alan ammattilainen, utelias ja kunnianhimoinen harrastaja sitäkin enemmän. Yhtäkään artikkelia ei pidä ottaa absoluuttisena totuutena  tai oppimateriaalina, eikä kirjoittaja ota vastuuta mahdollisista asiavirheistä.

Mikko

Advertisement